Svet
31 ogledov

Drogo tihotapijo s katapultom

(Foto: Youtube)
1/2
Žurnal24 main
Mehiški tihotapci droge so iznašli zanimiv način tihotapljenja droge. S katapultom se postavijo pred ograjo na meji med Mehiko in ZDA, nanj postavijo drogo in jo vržejo na ameriško stran.

Ameriška nacionalna straža, ki varuje močno zastraženo mejo med Mehiko in ZDA, je v javnost posredovala posnetek varnostne kamere.

Na njem je razvidno, kako se je v petek zvečer več moških z vozilom pripeljalo do varnostne ograje blizu mesta Naco, na katapult naložilo drogo ter jo tako vrgli na ameriško stran.

Posnetek tihotapljenja droge si oglejte v zavihku VIDEO (vir: Youtube).

Čeprav so ameriški policisti o tem takoj obvestili svoje mehiške kolege, so tihotapci, ki so hoteli pretihotapiti 20 kilogramov marihuane, zbežali in za seboj pustili tudi katapult.

Na posnetku je tudi razvidno, kako so vojaki – ni znano, ali gre za mehiške ali ameriške vojake, nato katapult tudi preizkusili.Tihotapci so ga pred ograjo prepeljali na prikolici, sestavljen pa je bil z elastiko.

"Odkar sem pripadnik mejne kontrole, česa takega še nisem videl ... čeprav smo pripravljeni na prestrezanje kakršnih koli groženj, ki prihajajo z druge strani ograje," je dejal tiskovni predstavnik obmejne patrulje David Jimarez.

Od leta 2006, ko so se mehiške oblasti odločile, da bodo ostreje nastopile proti mamilarskim tolpam in tihotapcem, je v tej državi umrlo že več kot 30 tisoč ljudi.

Tihotapci v želji po večjem zaslužku odkrivajo vedno več različnih načinov za tihotapljenje droge v ZDA – od tunelov, ki potekajo pod ograjo, do ultralahkih letal, ki za kratek čas kršijo ameriški zračni prostor in na ameriškin strani odvržejo drogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.