Svet
20907 ogledov

Drugi val koronavirusa zelo verjeten v jeseni. To je razlog.

Koronavirus Profimedia
Novi koronavirus je še vedno obkrožen s številnimi neznankami, zato pa starejši ponujajo nekatere odgovore.

Drugi val novega koronavirusa bi nas lahko zajel v jeseni, poroča CNN, ki se sklicuje na dr. Grega Polanda, profesorja medicine in nalezljivih bolezni na kliniki Mayo.  

Strokovnjaki glede obnašanja novega koronavirusa še nimajo vseh odgovorov, zato pa starejši dajejo nekatere možne odgovore. Po podatkih Ameriškega centra za preventivo in nadzor bolezni se ljudje običajno okužijo s štirimi poznanimi vrstami koronavirusa, ki so bili identificirani sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja. Okužbe s temi virusi vrhunec dosežejo v zimskih mesecih.

Dr. Poland meni, da ima novi koronavirus vse predispozicije, da bi sledil temu vzorcu; če se bo to dejansko zgodilo, bo drugi val pandemije nastopil prav na začetku sezone običajne gripe. Poland, ki je vodja skupine za razvoj cepiv na kliniki Mayo, pravi, da bi kombinacija drugega vala covida-19 in običajne gripe lahko povzročila mnogo zmede, saj bi podobnost simptomov lahko pomenila še veliko večji pritisk na zdravstveni sistem.

Epidemija covid koronavirus Novi podatki Slovenija Novi podatki: ob pol manj testih odkrili enako okuženih

To ne bi bila prva pandemija, ki bi se povrnila po prvi fazi; leta 2009 so Američani spomladi doživeli povečano število primerov virusa H1N1, bolj poznanega kot prašičja gripa. Čez nekaj mesecev se je virus vrnil, številni primeri so bili zabeleženi v jeseni in pozimi.

Pandemija španske gripe iz leta 1918, ki je zahtevala življenja 50 milijonov ljudi na svetu, se je ravno tako najprej v blažji obliki pojavila spomladi, potem pa v drugem valu naredila še nekajkrat višjo škodo.

gorana tabak COVID-19 Šport Najbolj grozljiva izpoved doslej: "Prosila sem, naj me pustijo umreti"

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 8
  • nateg 17:09 03.maj 2020.

    Ja, seveda. 14.oktobra ob 14.17 bomo v Slo odkrili znova virus. Kreka je baje že poklical... Žurnalko v kratkem BOSTE PRISILJENI pisati drugačne novice in ne več ustrahovati LJUDI!!! PRISILJENI!! PRIHAJA NEVIHTA!!!! Končno!!!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:37 03.maj 2020.

    Počakajmo na mnenje velikega strokovnjaka za medicino Maskohvata Odmaralška,nam bo on pojanil,koliko valov nas čaka,mogoče bo napovedal kar cunami,da se ne bo matral z valovi,saj je napovedovati takšne zadeve zelo nehvaležno,sploh če si cenjen strokovnjak za medicino in znamke avtomobilov??

  • kvasetotidogajamona 10:23 03.maj 2020.

    vam je koronavirus in prvi drugi tretji in stoti val v glavi, vse vas je za poslat na zdravljenje v umo bolnico vi in korona