Svet
77 ogledov

Družina 32-letne Italijanke: Ginekolog ni hotel opraviti splava, kriv je za njeno smrt

ultrazvok dvojčka Profimedias
Italijanska policija preiskuje smrt 32-letne nosečnice, ki je umrla po spontanem splavu. Ginekolog po trditvah družine, kljub hudim zapletom, ni hotel opraviti abortusa s katerim bi ji rešil življenje.

Po navedbah družine umrle Valentine Milluzzo, njen ginekolog ni želel prekiniti nosečnosti zaradi ugovora vesti. Preiskava smrti 32-letnice še poteka, opravljena je bila obdukcija, policija pa preiskuje 12 zdravnikov na kliniki v mestu Catania na Siciliji, kjer so nosečnico zaradi težav sprejeli 29 novembra.

"Dokler bosta živa, ne bom ukrepal"

Stanje nosečnice je bilo do 15 oktobra stabilno, nato pa se je, zaradi težav enega od zarodkov, poslabšalo. Po besedah odvetnika družine, naj bi ji njen ginekolog dejal, da ne bo ukrepal, "dokler bosta zarodka živa". 

Nekaj ur je obema zarodkoma nehalo biti srce,  mami pa se je stanje še poslabšalo. Zaradi infekcije so jo sprejeli na intenzivno nego, kjer je naslednji dan umrla.

V bolnišnici zanikajo

"V tem primeru ni šlo za željeno prekinitev nosečnosti, pač pa so bili v splav priseiljeni zaradi zdravstvenih razlogov. Zato izključujem možnost, da bi zdravnik družini rekel, da zaradi ugovora vesti ne bo opravil splava, kot trdijo," pravi direktor bolnišnice.

Kot je povedal predstojnik ginekološkega oddelka klinike, so bili vsi zdravniki na oddelku nasprotniki splava, zato so v primerih, ko je bilo to potrebno, poklicali zunanje zdravnike.

sergeja.hadner@zurnal24.si

 

Komentarjev 11
  • malonaokoli 11:22 24.oktober 2016.

    žalostno, da danes odrasli ljudje še verjamejo v risanke izpred 2000 let...in nikoli ne odrastejo.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:34 23.oktober 2016.

    To ni več zdravnik, pač pa morilec! na štrik s takimi, ker jih ne potrebujemo!

  • malonaokoli 13:21 23.oktober 2016.

    jaz bi vsem prisotnim zdravnikom odvzel licenco in naj plačajo svojcem visoko denarno odškodnino. Tožilci pa naj primer spišejo kot umor iz malomarnosti.