Svet
12 ogledov

Družina: "Ni bil junak"

 Steven Sotloff EPA
Družina o obglavljenem novinarju zapisala, da je bil nežna duša, ki je iskal dobro v svetu teme.

Pripadniki skrajne skupine Islamska država so v posnetku z naslovom "Drugo sporočilo Ameriki“ svetu pokazali, kako so usmrtili 31-letnega novinarja Stevna Sotloffa.

Njegova družina, ki je molčala vse od njegove ugrabitve v sirskem Aleppu 4. avgusta 2013, se je na javnost obrnila z izjavo, s katero so želeli Stevnovo zgodbo deliti s svetom.

Glas za tiste, ki so ostali brez

"Ni bil vojaški odvisnež. Ni želel postati moderni Lavrence Arabski. Želel je le dati glas tistim, ki ga niso imeli več. Od libijskega zdravnika v Misrati, ki se je boril, da bi omogočil psihološko pomoč otrokom, ki jih je prizadela vojna, do sirijskega vodovodarja, ki je tvegal svoje življenje, da bi kupil zdravila – njihove zgodbe so bile Stevove zgodbe. Žrtvoval je svoje življenje, da bi svetu povedal njihove zgodbe. Steve ni bil junak. Kot številni od nas je bil le človek, ki je poskušal najti dobro, ki je skrito v svetu temačnosti. In če ni obstajalo, ga je poskušal ustvariti," so med drugim zapisali.

Opisali so ga kot nežno dušo, ki se ni mogel odreči hitri hrani in ki je kljub hitremu tempu življenja vedno našel čas, da je s svojim očetom preko Skypa razpravljal o zadnji tekmi golfa.

"Danes žalujemo. Ta teden žalujemo. Vendar bomo iz tega izšli močnejši. Ne bomo dovolili, da nas imajo naši sovražniki za talce z edinim orožjem, ki ga imajo – strahom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.