Svet
12 ogledov

Državna agencija Hrvatici za sedenje doma ponudila pol plače

Denar, evri, štetje denarja Boštjan Tacol
Hrvatici državna agencija ponudila, naj bo dve leti doma in dobiva polovično plačo.

Hrvatica Petra Škof Mikulek je zavrnila ponudbo, naj dve leti ne hodi v službo in vsak mesec dobi pol plače. "Ko ljudje brskajo po smeteh, da bi preživeli, so meni ponudili plačo za to, da sedim doma. Ne bom,“ je izjavila in požela veliko navdušenje sodržavljanov, je poročal Jutarnji list.

Plačo brez da bi hodila v službo ji je ponudila Hrvaška agencija za spletne komunikacije (Hakom), ki danes pojasnjuje, zakaj so ji dali tako ponudbo. 

Njeno delovno mesto so ukinili med porodniško

Pri njih je bila zaposlena devet let in štiri meseca, od tega je bila v službi manj kot dve leti, sicer pa na bolniški zaradi zapletov v nosečnosti, na porodniškem dopustu, letnem dopustu, odstotna zaradi nege otroka z motnjami v razvoju in na bolniški. V vsem obdobju, ko je bila odsotna, so naloge prerazporedili, kar je pokazalo, da za to delovno mesto ni potrebe in zato so ga med reorganizacijo ukinili. 

Presenetila jih je z željo po hitri vrnitvi

Petra Škof Mikulek naj bi bila na porodniški do 2. aprila prihodnje leto, saj ji je bilo odobrenih 30 mesecev dopusta, a je 11. februarja letos zaprosila, da bi se vrnila v službo na polovični delovni čas, čeprav jo je agencija obvestila, da je njeno delovno mesto ukinjeno in da se na neobstoječe delovno mesto ni mogoče vrniti.

Agencija ni mogla predvideti, da se bo želela vrniti na delo pred potekom porodniškega dopusta in zato ji niso mogli zagotoviti primerljivega delovnega mesta, pojasnjujejo. Kljub temu so njeno zahtevo sprejeli in ji priznali pravico do polovičnega delovnega časa, a kot pravijo, niso imele druge možnosti, kot da jo oprostijo obveze obveze dela in prihoda na delo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • s.i.k. 13:15 09.april 2015.

    ..samo 5 x po 8ur bi bilo treba naštimat kamere, pa bi se vse take Našlo.

  • s.i.k. 13:13 09.april 2015.

    .pa je Normalno. samo da ni Čakanje. pač pa je cel kup nepotrebnih delovnih"" mest .

  • Pepe007 22:32 08.april 2015.

    Normalno ravno ni. Če se delavca ne rabi, se ga odpusti in izplača odpravnino in ostale stvari po zakonu. S takim čaranjem se samo zveča možnost, da na koncu vsi zaposleni pristanejo na cesti.Ker gre v članku za državno ...prikaži več agencijo se to seveda ne bo zgodilo, razen če Hrvaška bankrotira.