Svet
6461 ogledov

Dubajska princesa je izginila

Dubajska princesa Latifa
1/2
youtube
Dubajska princesa je pogrešana je že od marca.

Organizacija Human Rights Watch (HRW) je dubajske oblasti pozvala, naj razkrijejo, kje je princesa šejka Latifa, je poročal BBC.

Hči vladarja Dubaja pogrešajo je že od 4. marca, ko naj bi poskušala pobegniti v tujino. Princesa naj bi prijateljem povedala, da želi pobegniti pred vsemi omejitvami, ki jih je postavljala njena družina.

Njeno luksuzno jahto naj bi ustavili kakih 80 kilometrov pred indijsko obalo in jo vrnili domov, od takrat se ni pojavila v javnosti. Dubajske oblasti pravijo, da zadeve ne morejo komentirati.

Pri pobegu naj bi ji po navedbah BBC-ja pomagala nekdanji fancoski vohun in trener borilnih veščin iz Finske. "Če oblasti ne razkrijejo, kakšen je njen položaj in kje se nahaja, bi lahko šlo na nasilno izginotje," je objavila HRW.

 Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum | Avtor: EPA EPA

Pred poskusom pobega je objavila posnetek, v katerem na robu solz pove, da je to morda zadnji posnetek, ki ga je naredila. "Vse, kar je očetu mar, je njegov ugled, za zaščito svojega ugleda bi tudi ubijal," pove Latifa. "Če gledate ta posnetek, potem sem mrtva ali v zelo zelo hudih težavah," pravi v posnetku. 

Komentarjev 1