Svet
12 ogledov

Dubrovnik: cena odvisna od turista

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Dubrovčani, ki turistom oddajajo sobe, takoj ugotovijo, kdo ima koliko denarja in kakšno ceno mu morajo postaviti, ugotavlja novinar Jutarnjega lista, ki se je izdajal za romunskega turista.

Kakor hitro stopiš s trajekta na pomol v Dubrovniku, te že čaka četica domačinov, ki ponujajo sobe, piše novinar Jutarnjega lista. "Večina jih lahko z le enim pogledom oceni, koliko denarja imate, kaj vas zadovolji, ali varate ženo in ali se znate pogajati," opisuje svoj prihod v Dubrovnik pod krinko revnega romunskega turista novinar Dan Alexe.

A noben od ponudnikov se ne premakne, ker bi s tem kršil pravila konkurence, zato mora turist izbrati, s kom bo začel barantati za sobo. A "revnemu romunskemu turistu" se ne obeta nič dobrega. Na koncu je pristal pri moškem, ki je ponujal apartma za 60 evrov. Na prošnjo, naj mu na karti pokaže, kje v Dubrovniku je ta apartma, mu je moški z dvema prstoma nakazal lokacijo. Med vožnjo je Alexe ugotovil, da je bila lokacija nakazana zelo široko. A to ni edino presenečenje; ko pride do apartmaja, ugotovi, da je to garsonjera nad pekarno in ko odpre okno "apartmaja" ugotovi, da je direktno pod njim zelo glasna klimatska naprava. Za pritožbe je že prepozno, lastnik "apartmaja" je za štiri nočitve že vzel 240 evrov in tudi vsi papirji o nastanitvi so nenavadno hitro urejeni. "Dubrovnik, tukaj sem," zaključi svoje romanje Alexe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.