Svet
6 ogledov

Duhovnik drugemu duhovniku odgriznil uho

duhovnik Shutterstock
Iz Avstralije poročajo o zelo nekrščanskem koncu konflikta med dvema upokojenima duhovnikoma.

Duhovnik Thomas Byrne, star 80 let, in duhovnik Thomas Smith, star 81 let, sta se pred domom za ostarele sprla zaradi parkirnega mesta. Spor je bil tako vroč, da je Byrne svojemu sostanovalcu v domu odgriznil desno uho. Nato mu je še zaukazal, naj s tal „pobere meso“, kar je revež tudi storil. Smith je šele v domu spoznal, da si je v žep zatlačil svoje uho.

Enouhega duhovnika so takoj odpeljali v bolnišnico, drugega pa na policijsko postajo. Na sodišču pa se je pokazalo, da je ni skupil le Smith. Byrne se je pred sodnikom namreč prikazal z modrico na obrazu. Sodnik je duhovnika po plačilu varščine izpustil, a ne brez strogih pravil. Drugemu duhovniku se odslej ne sme več približati, niti mu ne sme groziti. Sojenje se nadaljuje decembra.

Komentarjev 1
  • ennanova 18:00 30.december 2013.

    Duhovni svet ali svet duhovVeličino in pošastnost pomembnih zgodovinskih osebnosti merimo izključno s tem, ali so se borili proti ljudem ali proti njihovim pogubonosnim prepričanjem. Pred kratkim preminuli velikan Nelson Mandela je velikan zato, ker se ni lotil izganjanja ...prikaži več in iztrebljanja belcev, ampak preseganja razlik med njimi in črnci. Isto velja za Mahatmo Gandhija, Martina Lutherja Kinga, Toma Križnarja … Boj proti lastni vrsti ni prava pot; prava pot je izganjanje demonov …http://www.za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/1373-duhovni-svet-ali-svet-duhov