Svet
38 ogledov

Duhovnik: Potresi v Italiji božja kazen za legalizacijo istospolnih partnerstev

Potres v Italiji, L'Aquila EPA/CLAUDIO LATTANZIO
Vatikan je danes za žaljive in škandalozne označil besede enega od duhovnikov, da so potresi v Italiji "Božja kazen" za legalizacijo istospolnih partnerstev.

Med kontaktno oddajo na konservativnem katoliškem Radiu Maria je italijanski duhovnik Giovanni Cavalcoli v četrtek dejal, da so naravne katastrofe "Božja kazen za izvirni greh".

Lahko pa so tudi kazen zaradi zakonov, ki so v nasprotju s pogledi Cerkve na družino, zakon in spolnost, je dodal.

Visoki vatikanski uradnik, nadškof Angelo Becciu je duhovnikove besede označil za "predkrščanske". Dodal je, da so "v nasprotju s podobo Boga, ki nam jo je dal Kristus" in "usmiljenjem Marije Device". "Naj nam žrtve potresa oprostijo, papeževa solidarnost je z njimi," je povedal.

Radijska postaja se je na svoji spletni strani opravičila in distancirala od duhovnikovih besed, ki so v nasprotju s katoliškim sporočilom usmiljenja in "pastoralnimi dejanji papeža Frančiška". Cavalcolijevo oddajo pa so začasno ukinili, so še zapisali.

Italija je sicer zakon o priznanju istospolnih partnerstev kot ena od zadnjih zahodnoevropskih držav uvedla konec julija. Od tedaj se število registriranih istospolnih parov povečuje.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • erikkk 15:11 06.november 2016.

    ta duhovnik boga obtožuje da je morilec

  • zdrej 12:31 06.november 2016.

    Ti si pa tudi zmeden človek. Ta duhovnik je vsaj kakih 50 let za časom, muslimani pa so vsaj kakih 150 let ozadi. Nekateri duhovniki so pa kar napredni, tega pa se nikdar ne omenja.

  • stanekos 16:29 05.november 2016.

    Tabletko, ala, brž. IQ ti je spet nevarno okoli ledišča. Kakšen runkl