Svet
26 ogledov

Duhovnik v odnosu z bratrancem

Rimskokatoliški duhovnik v Kaliforniji je priznal, da je imel spolno in ljubezen Žurnal24 main
Rimskokatoliški duhovnik v Kaliforniji je priznal, da je imel spolno in ljubezensko razmerje s šolskim uradnikom, ki je obenem tudi njegov mali bratranec.

70-letni Michael Manning priznava, da je imel razmerje z 59-letnim Nancyjem Kotowskim. Časnik San Bernardino Sun je prišel do intervjuja na podlagi ljubezenskih pisem, ki sta si jih pošiljala ljubimca. Njun odnos se je končal pred dvema letoma. Spomnimo, da katoliška cerkev svojim duhovnikom zapoveduje zavezanost celibatu, prepovedana pa je tudi vsakršna seksualna aktivnost. Duhovnik je prekršil obe zapovedi.

"Na eni strani sem živel življenje duhovnika, ki je bil zavezan celibatu, na drugi strani pa življenje spolno aktivnega in popolnoma zaljubljenega moškega,"
je Manning povedal v intervjuju. "Breme prevar, ki so se dogajale v hotelih, je postalo preveliko. Lagal sem skupnosti, ki mi pomeni vse," dodaja.

Ljubimca in sorodnika
Manning od leta 1978 vodi televizijsko postajo Wordnet s sedežem v kalifornijskem San Bernardinu, medtem ko je njegov nekdanji ljubimec Kotowski od leta 2007 nadzornik skupnosti tamkajšnjih osnovnih šol. Časnik San Bernardino Sun še poroča, da sta Kotowski in Manning v sorodu. Moška naj bi bila mala bratranca.

"Bila sva izredno dobra prijatelja, eden do drugega pa sva gojila tudi zelo globoko ljubezen. Seksualnost je bila sekundarna. Zelo je težko, ko nekoga tako močno ljubiš. Na koncu sem izbral duhovništvo, ki mi je kljub vsemu bolj pri srcu. Svoj greh sem priznal. Naredil sem napako. Živeti je potrebno naprej," je še dodal Manning.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.