Svet
1181 ogledov

Duhovnik vernico pri obhajilu ugriznil

obhajilo župnik hostija Profimedia
Duhovnik je dejanje policistom priznal, obenem pa povedal, zakaj je do tega prišlo.

Policija je aretirala duhovnika, ki naj bi med obhajilom v cerkvi na Floridi, ugriznil žensko. "Ugriznil sem jo. Tega ne zanikam. Branil sem sebe in zakrament," je duhovnik povedal policiji, kot je razvidno s posnetka kamere, ki jo je med pogovorom nosil policisti.

Incident se je zgodil v cerkvi Sv. Tomaža Akvinskega. Po podatkih policije se je ženska udeležila maše, da bi prisostvovala nečakinjinem obhajilu. Ko je tudi sama pristopila k obhajilu, naj je župnik ne bi hotel obhajati, ker naj ne bi opravila potrebnih korakov za pristop k obhajilu, poroča televizija WKMG-TV. 

Ženska naj bi duhovniku dejala, da je storila vse potrebno in da jo je "zdaj sprejel Bog". Duhovnik naj bi se ob tem razburil in naj bi ženski poskušal hostijo vtakniti v usta. Ženska naj bi rekla, naj bi takrat stopila korak nazaj in rekla, naj tega ne naredi tako. Iz pisne izjave, ki jo je pridobila omenjena televizija, izhaja, da je ženska nato poskušala vzeti še eno hostijo, na kar naj bi jo župnik zgrabil in ugriznil v roko. 

Cerkev | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Župnik je policistom povedal, da je ženska prišla na prejšnjo mašo, vendar ni razumela postopka obhajila. Povedal ji je, katere korake mora opraviti, preden lahko pristopi k obhajilu, vendar tega ni storila. "Ne obsojam vas. Sprašujem vas: 'Ali ste se po maši spovedali?' Če se niste spovedali, vam ne morem dati obhajila," je na posnetkih policistov slišati župnikovo plat zgodbe. Duhovnik je dejal, da je ravnal v samoobrambi, potem ko ji je odrekel obhajilo, saj ga je potisnila in mu skušala iz rok iztrgati posodo s hostijami. To naj bi bil edini način, da je dobil posodo nazaj.

Ženska je na policijskih posnetkih, ki jih je pridobila televizija WFTV, obtožila duhovnika, da jo je izločil zaradi njene spolne usmerjenosti in obleke. "Ni mi hotel dati hostije. Ne vem ali zaradi tega, kako sem bila oblečena, ali zaradi tega, kar mi je všeč," je bilo slišati na posnetku.

Kakšen bo razplet, še ni znano. Duhovniku grozi, da bo obtožen zaradi pretepa. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.