Svet
19 ogledov

Duhovnik z nakradenim denarjem kupil vilo

Toskana Shutterstock
Pa ni okradel kogarkoli, ampak bolnišnico v Rimu, ki jo je vodil. Milijon je porabil za nakup 18-sobne vile.

Duhovnik Franco Decaminado se trenutno nahaja v hišnemu priporu. V letih 2004-2011 je vodil prestižno bolnišnico, specializirano za dermatologijo. Bolnišnica se je nedavno znašla pod drobnogledom, saj je zabeležila izgube v višini kar 600 milijonov evrov in je prejšnji papež Benedikt XVI. tik pred odstopom celo imenoval posebnega kardinala, da reši njene finančne težave.

Denar dobili za povračilo stroškov

Davčna policija je sedaj sporočila, da je Decaminado svojo 18-sobno vilo v Toskani kupil z milijonom evrov, do katerega je prišel nezakonito. Prevar v bolnišnici naj bi bilo sicer za kar 14 milijonov evrov - od tega so štirje milijoni neposredno povezani z Decaminadom, preiskujejo pa še dva poslovneža, ki sta prav tako v hišnem priporu.

Pri policiji so še dejali, da so odkrili kršitve v vsakodnevnem obratovanju bolnišnice, ko so duhovniki od bolnišnice prejemali denar "za povračilo stroškov" brez dejanske razlage. Medtem pa bolnišnica že več mesecev ni izplačala plač svojim 1500 uslužbencem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.