Svet
17 ogledov

Duhovniki bodo morali na psihoteste

Duhovnik se je za hip spozabil. Žurnal24 main
Belgijski semeniščniki bodo morali pred začetkom opravljanja duhovniškega poklica opraviti psihološki test, ki bo pokazal, ali so nagnjeni k pedofiliji. Vzrok: vse več pedofilskih škandalov.

Moški se bodo morali pred začetkom šolanja udeležiti posebnih seans, ki jih bodo vodili psihologi. S tem želijo pedofilom preprečiti, da bi se pridružili njenim vrstam.

S tem bo Cerkev po besedah belgijskega nadškofa Andrea-Josepha Leonarda poskušala storiti več za zaščito otrok. Pripravljajo tudi poseben pravilnik, ki bo preprečil nadaljnje zlorabe otrok s strani duhovnikov.

Več spolnih škandalov

Belgijo je v zadnjih letih pretreslo več s Cerkvijo povezanih spolnih škandalov. Lanskega aprila je kot prvi zaradi škandalov odstopil škof Brugge Roger Vangheluwe, ki je priznal, da je v preteklosti spolno zlorabil mladoletnika.

Škandali so odmevali tudi drugod po svetu. Med drugim na Irskem, v Avstriji in Nemčiji, pred tem pa tudi v ZDA.

Komentarjev 3
  • Senior 16:26 20.september 2011.

    Cerkveni nauk je odličen, samo predavatelji (farizeji), počenjajo vse kontra temu nauku. Ko čitaš zgodovino katoličanstva, se ti želodec obrača od svinjarij, ki so jih delali in jih še delajo. RKC je ena sama velika SRAMOTA !!!!

  • mirko 16:03 20.september 2011.

    Kaj pa RKC v Sloveniji, bo tudi uvedla take psihološke teste ? Pa ne samo za bodoče, ampak kar za vse župnike, ki župnjujejo po Sloveniji se naj pošlje na takšne teste. Me kar zanima, kako bi Rim javno protestiral ...prikaži večl proti takšnimi testi.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:40 20.september 2011.

    Cerkev je ratala ustanova razvrata,orgij in pedofilije da o posilstvih sploh ne govorimo!!Žalostno,da se to dogaja v ustanovi,ki naj bi ljudi učila samo dobrega in zmernega,in,ko pogledaš te modele v cerkvi jim manjka samo še sij nad glavami,tako se ...prikaži več delajo nedolžne in poštene,sramota na kvadrat!!