Svet
44 ogledov

Duhovniki ujeti med seksom

Katoliška cerkev se sooča z novim škandalom, potem ko je italijanska revija Panorama objavila fotografije duhovnikov med spolnim občevanjem v gejevskem klubu.

Tednik Panorama, ki je v lasti italijanskega predsednika Silvia Berlusconija, je uporabil skrite kamere, ki so v objektiv ujele gejevske duhovnike med obiskom nočnih barov in gejevskih klubov v Rimu. V škandal so domnevno vpleteni dva italijanska in en francoski duhovnik. Rimska škofija je po poročanju tujih medijev objavo v reviji obsodila, ker naj bi imela namen "ustvariti škandal in očrniti vse duhovnike".

Vatikan sicer poudarja, da morajo biti istospolno usmerjeni obravnavani brez vsake diskriminacije, a obenem homoseksualnost dojema kot deviantno in nepravilno, spolne odnose med istospolnimi partnerji pa kot greh. Decembra je eden izmed najvplivnejših vatikanskih kardinalov, Javier Lozano Barragan, dejal, da je homoseksualnost "žalitev za Boga" ter da homoseksualci in transseksualci ne bodo nikoli prišli v nebesa.

Papež Benedikt XVI. je leta 2005 objavil dokument o spolnih nagnjenjih duhovnikov, ki bodočim kandidatom za duhovniški poklic zapirajo vrata, če so aktivni homoseksualci ali kažejo premočno nagnjenje do istega spola oziroma če podpirajo homoseksualno kulturo. Kandidati morajo dokazati, da so bili tri leta pred posvečenjem vzdržni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.