Svet
916 ogledov

Dunaj: Zaradi suma terorizma prijeli štiri osebe

Avstrijska policija EPA
Avstrijski pristojni organi so v preiskavi islamistične mreže pridržali štiri ljudi, je danes sporočilo avstrijsko notranje ministrstvo.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, aretacije sledijo varnostnim poročilom o možnosti terorističnega napada na dunajsko katedralo ter na katedralo v nemškem Kölnu pa tudi v Madridu.

Varnostne razmere v Avstriji in po vsej Evropi so napete, je danes sporočilo avstrijsko notranje ministrstvo. Varnostne službe zato med božičnimi prazniki izvajajo preventivne ukrepe v obliki poostrenega nadzora in nadzora javnih prostorov, so sporočili.

V bližini katedrale svetega Štefana na Dunaju trenutno veljajo poostreni varnostni ukrepi, poroča avstrijski časnik Kurier na spletni strani. Policisti bodo v naslednjih dneh še posebej pozorni tudi na druge cerkve v prestolnici, predvsem v času bogoslužja.

Nemška policija je sinoči opozorila, da so zaradi poročil o možnosti napada povečali varnostne ukrepe v katedrali v Kölnu. Policija je katedralo preiskala in sporočila, da bodo na božični večer kontrolirali vse obiskovalce. Nemški časnik Bild je medtem poleg pridržanj v Avstriji poročal tudi o pridržanju ene osebe v Nemčiji, povzema dpa.

Varnostne ukrepe okrog cerkva bodo danes in v ponedeljek okrepili tudi v Franciji, je na družbenem omrežju X sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin.

 

avstrijska policija Predal se je Svet 17-letni fant priznal odgovornost za umore

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • bobubob 14:24 26.december 2023.

    Domačih teroristov v belih haljah in politikantov, ki so nedavno vsiljevali obvezno 'cepljenje' se pa ŠE ne dotikajo? Eh, bilo je odgovorno, kajne - reševanje življenj, pa to.. https://img1.wsimg.com/blobby/go/ee2b1b8c-cfee-4d2e-aa2b-4d5b03c510fd/COVID%20VACCINES%20PROOF%20OF%20LETHALITY%20100%20STUDIES.pdf?ref=truth11.com

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 20:32 24.december 2023.

    Se vam to zdi strpnost migrantov do domačinov?? Smo si z tem,da delamo za te muslimane res zaslužili,da na praznik varujejo cerkve do zob oboroženi policisti?? Prav sramotno se mi zdi,da na njihov praznik ni potrebno varovanje!? Mar res to ...prikaži več pomeni,da bomo državljani Evrope sužnji muslimanov po zaslugi levičarskih vlad?? Ampak naj se ti levičarji zavedajo,da muslimani tudi komunistov ne marajo njim je važen koran vse ostalo so neverniki katere je potrebno pobiti!!

  • andrej084 18:24 24.december 2023.

    Orban tega problema nima. Bi bilo pa fino, če bi bil enkrat ognjemet pri vodilnih v eu, glih tolk, da začnejo taumišljati v pravo smer. Ne pa da vedno nadzradajo nedolžni.