Svet
14 ogledov

Dva dneva skrivala moževo truplo

Šele ko je moževo truplo začelo zaudarjati, je 65-letna Ana iz okolice Bjelovarja poklicala policijo. Kot kaže, je umrl od podhlajenosti.

Dva dneva je Ana iz naselja Stare Plavnice čakala, preden se je obrnila na sosede, ti pa na policijo. Včeraj popoldne so tako policisti v razpadajoči hiši našli truplo 71-letnega Iva Jalžabetića. kot kaže, je Ivo umrl že v torek, a se Ana vse do včeraj ni odločila to prijaviti.

Tehtal le 30 kilogramov
Oglednik je ugotovil, da je podhranjeni Ivo, ki je tehtal vsega 30 kilogramov, umrl zaradi zastoja srca. Ivo in Ana sta živela v izjemno slabih razmerah: v hiši nimata ne elektrike ne vode. Edini vir njunega prihodka je bila Ivova skromna pokojnina. V občini so ob tem dejali, da so jima ponudili pomoč, a sta jo zavrnila, poroča Večernji.hr.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Policisti so o dogajanju obvestili bjelovarski Center za socialno skrb. Ana je odbila tudi njihovo pomoč, čeprav ni jasno, kako bo tako nepokretna skrbela zase. Dejala, je da ima v okolici Velike gorice tri hčerke, ki jih je zapustila, ko so bile še majhne, zdaj pa bi najraje odšla k njim.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.