Svet
7 ogledov

Dva mrtva pri pristajanju v San Franciscu

Strmoglavljenje v San Franciscu
1/15
Reuters
Strmoglavilo letalo z 290 potniki. Dva mrtva. Oba naj bi bila Kitajca.

Na letališču v San Franciscu je med pristajanjem strmoglavilo letalo vrste boeing 777 južnokorejske letalske družbe Asiana Airlines, ki je bilo na poti iz Seula. Po trdem pristanku se je letalo vžgalo.

Na krovu je bilo po poročanju medijev 290 potnikov in 12 članov posadke. Gasilci in reševalci so bili takoj na terenu, poročajo pa, da sta dve osebi umrli, ena je pogrešana, 181 ljudi pa so pripeljali v bolnišnico. Od tega je 49 huje ranjenih, za življenje osmih potnikov se zdravniki še borijo za življenje. Predstavnica bolnišnice v San Franciscu Rachel Kagan je dejala, da imajo težje poškodovani potniki opekline, zlome in noteranje krvavitve.

Strokovnjaki ugibajo, da je letalo pristalo pod preveč strmim kotom in prehitro, kar bi lahko nakazovalo napako pilota. Priče pravijo, da se je letalo tik pred pristankom v San Franciscu nenavadno zibalo, nato pa naj bi rep letala prvi zadel ob tla. Letalo se je nato zažgalo, potnike pa so reševali po zasilnih izhodih. Terorizem naj bi bil, po zagotovilih letaliških reševalcev, izključen.

Fotografije potnikov, objavljene takoj po nesreči na twitterju prikazujejo, da je več potnikov zapustilo letalo.

Eden med njimi, David Eun, je objavil fotografijo ponesrečenega letala. Ob tem je zapisal: "Pravkar sem strmoglavil, rep se je odlomil, večina je videti v redu. Jaz sem OK. Nadrealistično ..."

V času nesreče so bile vremenske razmere ugodne.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:58 07.julij 2013.

    Vzrok je popolnoma isti . Odpoved motorjev zaradi prekinitve dotoka goriva. Dokler je bil kot pristajanja z nosom navzdol , zaradi tega tudi večja hitrost je bilo goriva pri črpalki , ko pa je zadnji moment , pikot je vedel ...prikaži večdel da je v riti , dvignil nos za pristanek , se je pa nivo spremenil korivo je steklo na drugo stran in pumpe so zajele zrak .

  • Oxxo 09:13 07.julij 2013.

    Žurnal24 - kako ste malomarni pri "copy&paste;". V istem članku, nekaj vrstic narazen navajate:"Na letalu je bilo 16 članov posadke in 291 potnikov." in malo za tem: "Na krovu je bilo po poročanju medijev 290 potnikov in 12 članov posadke."

  • joc2013 00:24 07.julij 2013.

    Upam, da se je za vse srečno končalo.