Svet
7 ogledov

Dva mrtva v nesreči

1/6
Žurnal24 main
Na moskovskem letališču Domodedovo je med zasilnim pristankom z letališke steze zdrsnilo letalo s 170 potniki.
Več fotografij si lahko pogledate v GALERIJI.

"Med zasilnim pristajanjem letala vrste tupoljev 154 na moskovskem letališču Domodedovo sta umrli dve osebi, več deset pa je ranjenih," je za rusko tiskovno agencijo Interfax kmalu po nesreči povedala tiskovna predstavnica moskovskega preiskovalnega odbora za transport Tatjana Morozova.

Na krovu je bilo 163 potnikov in devet članov posadke. Potnike so evakuirali iz letala, 40 so jih po poročanju Interfaxa morali prepeljati v bolnišnico. Letalo je bilo na poti iz letališča Vnukovo v bližini Moskve v dagestansko prestolnico Mahačkala. Vzrok za odpoved vseh treh motorjev, zaradi katere se je nesreča zgodila, že preiskujejo.

Letalo letalske družbe Dagestan Airlines je bilo iste vrste kakor letalo, katerega strmoglavljenje je bilo aprila letos usodno za poljskega voditelja Lecha Kaczynskega in več drugih predstavnikov poljskega političnega vrha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.