Svet
1 ogledov

Dva mrtva v potresu v Grčiji

Pod ruševinami so se znašli tudi avtomobili.
1/8
Žurnal24 main
Potres z močjo 6,5 po Richterjevi lestvici, ki je v nedeljo stresel Grčijo, je zahteval dve življenji, 125 ljudi je ranjenih.

Ob 15.25 po lokalnem času so se 54 kilometrov južno od mesta Patras zatresla tla. Epicenter potresa je bil v bližini vasice Kato Achaia, ki je bila v potresu najbolj prizadeta. Uničenih je najmanj 50 domov, medtem ko jih je 160 poškodovanih. Vojska je na omenjeno območje pripeljala približno 300 šotorov za 240 domačinov, ki noči niso mogli preživeti pod lastno streho.

 
 

Popotresni sunki bodo … ampak ljudje ne smejo biti panični, temveč morajo upoštevati navodila lokalnih oblasti.

Gerassimos Papadopoulos, direktor Inštituta za geodinamiko iz Aten

 

Žrtve potresa
En moški je umrl, ko se je nanj podrl zid, 80-letnica pa je umrla pozneje v bolnišnici za posledicami srčnega napada. Zaradi popotresnih sunkov so številni prebivalci noč preživeli na prostem. "Bilo me je strah. Še nikoli nisem občutil česa takega," je dejal študent Vassilis Lambropoulos. "Stekli smo na ulico in gledali, kako so na tla leteli kosi stavb."

Izpod ruševin so kmalu po potresu rešili štiri ljudi, med njimi tudi devetletno deklico. Večina tistih, ki so noč preživeli v bolnišnici, je utrpela manjše poškodbe. Med poškodovanimi po zadnjih podatkih ni tujcev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.