Svet
13 ogledov

Dva mrtva v streljanju na univerzi

Virginia Tech streljanje Reuters
Na ameriški univerzi Virgina Tech, kjer je v strelskem pokolu leta 2007 umrlo 32 oseb, sta v streljanju umrli dve osebi. Preklicali izredne razmere.

Tiskovni predstavnik univerze je potrdil, da sta bili v streljanju ubiti dve osebi. Do streljanja je prišlo, ko je policist ustavil eno od vozil v kampusu. Osumljenec je najprej ustrelil policista in nato zbežal naprej peš. Na bližnjem parkirišču so kasneje našli še eno mrtvo osebo. Kot poroča NBC, oblasti menijo, da gre za strelca.

Policija je preklicala izredno stanje na območju univerze, saj naj ne bi bilo več neposredne grožnje za življenja ljudi. Univerza je preko twitterja sporočila, da ni več potrebe po tem, da se ljudje zadržujejo v zaprtih prostorih. Za jutri, ko naj bi se začelo izpitno obdobje, so vse izpite odpovedali.

Omejili gibanje

Potem ko je postalo jasno, da se na območju univerze nekaj dogaja, so odgovorni na spletni strani in na twitterju izdali opozorilo. "Vsem je bilo naročeno naj ne hodijo ven, zaklenejo vsa vrata in se odmaknejo od oken," je dejala predstavnica šole Dana Cruikshank. Med študenti je zavladala panika. V času omejenega gibanja so stik z zunanjim svetom vzdrževali preko facebooka in twitterja.

Pred štirimi leti umrlo 32 ljudi

Do streljanja je prišlo isti dan, kot je Virginia Tech vložila pritožbo zoper denarno kazen, ki ji jo je naložilo ministrstvo za šolstvo v povezavi s tragičnim dogodkom leta 2007.

Pred štirimi leti je namreč v strelskem pohodu, ki ga je izvedel 23-letni študent Čoj Seung Hui, umrlo 27 študentov in pet članov osebja fakultete. Storilec je zatem storil samomor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.