Svet
14 ogledov

Dvakrat so jo usmrtili, a še vedno živi

mačka Shutterstock
Mačka, ki je že dvakrat preživela usmrtitev v zavetišču v Utahu, je dobila nov dom.

Ker mačke po imenu Andrea nihče ni hotel posvojiti, so se v zavetišču Wesa Valley City's odločili, da jo po 30 dneh usmrtijo. Začeli so ustaljen postopek in jo položili v plinsko celico. Ker je kljub evtanaziji preživela, so poskusili še enkrat. Po drugem poskusu ni kazala znakov življenja, zato so jo položili v vrečko in postavili v hladilnik. Ko so čez nekaj časa pogledali v vrečko, so ugotovili, da še vedno živi. Vrečka je bila pobruhana, mačka pa podhlajena. Odločili so se, da postopka ne bodo ponovili in ji našli nov dom.

"To je bil dokaz, da mačka resnično želi živeti," je povedal tiskovni predstavnik zavetišča.

Vzela jo je prostovoljka

Andrea je danes srečna v novem domu. Posvojila jo je prostovoljka Janita Coombes. "Očitno je zelo vztrajna. Ima ogromno volje do življenja."

Komentarjev 4
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 21:36 24.september 2012.

    Retardirani americani.

  • izRODEk 08:59 05.januar 2012.

    MORILEC je vsak, ki drugemu čutečemu bitju vzame življenje. Upam, da je kje pekel in, da se boste tam v večnosti cvrli vsi, ki ste kdaj koga namerno in načrtno ubili!

  • Urša Zupan 07:59 05.januar 2012.

    plinsko celico?? pa kaj, a je svet kakšno koncentracijsko taborišče al kaj? Za živali danes poznamo nekoliko boljšo evtanazijo... razumem, da se živali po dolčenem obdobju evtanazira, ker žal ni dovolj prostora v zavetiščih, pa vseeno, saj smo vendar ljudje, ...prikaži več pa se nekateri obnašajo kot zveri..