Svet
8174 ogledov

Dvakrat so ga ustavili mrtvo pijanega, vpletla se je pijana babica, sledilo je to ...

Alkotest Saša Despot
Avstrijska policija je v noči na sredo v Salzburgu kar dvakrat ustavila istega pijanega 23-letnika. V drugem primeru je ta policiste prosil, naj o zadevi obvestijo njegovo babico, ki naj bi avto odpeljala domov. Toda tudi njej so organi pregona odredili predhodni test alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je pod vplivom alkohola tudi ona.

Mladenič je prvič napihal 1,52 promila, zaradi česar so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in ključe vozila predali njegovemu treznemu prijatelju. Dve uri zatem so na glavni cesti proti Innsbrucku ponovno opazili isti avtomobil, ki je vozil z veliko hitrostjo, in ga vnovič ustavili. Za volanom je bil spet 23-letnik, ki pa mu je stopnja alkohola v krvi medtem padla na 1,42 promila, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

A s tem zgodbe še ni bilo konec, saj je mladenič prosil, naj o dogodku obvestijo njegovo babico, ki naj bi prišla prevzeti njegovo vozilo. Ob prihodu so policisti tudi njej odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je pod vplivom alkohola tudi ona, zato vnukovega avtomobila ni smela odpeljati. Ker pa je bil ta parkiran tako, da je oviral promet, je policija odredila njegov odvoz podjetju za vleko.

Komentarjev 3
  • Kmodri 17:37 26.april 2023.

    Še en avstrijski redneck!

  • 4krogci 17:31 26.april 2023.

    Pa ta bi biu cist vzorn prebivalc slovenije!