Svet
0 ogledov

Dve aretaciji, strah pred novimi napadi

V Idniji so še poostrili varnostne ukrepe na vseh letališčih. Žurnal24 main
Indijska policija je v Kalkuti aretirala dva moška, osumljena, da naj bi sodelovala v nedavnih krvavih terorističnih napadih v Mumbaju.

Priskrbela naj bi sim kartice za mobilne telefone. Če so bo izkazalo, da je bila aretirana dvojica dejansko vpletena, bo to še en dokaz, da so napadalci imeli pomočnike v Indiji. To bo hud udarec za indijske oblasti, ki že vse od napadov odločno zatrjujejo, da za njimi stojijo izključno teroristi iz sosednjega Pakistana.

Policija je že pred tem sporočila, da preiskuje indijskega državljana Faheema Ansarija, ki je bil aretiran februarja in pri katerem so takrat našli skice hotelov, železniške postaje in drugih tarč napadov v Bombaju. Ansari naj bi bil operativec pakistanske teroristične skupine Laškar-e-Taiba. V zaporu je sicer tudi edini preživeli napadalec, 21-letni Mohamed Adžaml Kasab, ki naj bi ga za napad rekrutiral eden od vodij skupine Laškar-e-Taiba.

Poostreni varnostni ukrepi
Zaradi nevarnosti ugrabitev potniških letal so medtem še poostrili varnostne ukrepe na letališčih po vsej Indiji. Muslimanski skrajneži naj bi skušali namreč letala zajeti ob današnji obletnici uničenja mošeje Babri na severu Indije s strani hindujskih skrajnežev leta 1992. Zaradi groženj s terorističnimi napadi sicer na vseh večjih letališčih v Indiji že nekaj dni veljajo poostreni varnostni ukrepi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.