Svet
55 ogledov

Dve letali družbe Air France zasilno pristali

Air France je že napovedal zmanjšan obseg letov. Žurnal24 main
Skoraj 800 potnikov to noč prebilo v strahu, da se tudi na njihovem letu lahko zgodi teroristični napad.

Letalo družbe Air France na letu iz Los Angelesa v Pariz je prisilno pristalo na letališče v Salt Lake Cityju, in sicer zaradi varnostnih razlogov, je potrdila tamkajšnja uprava za letalstvo. Natančni podatki, kakšni naj bi bili ti varnostni razlogi, uradno še niso znani, je pa lokalna televizija KSL5 poročala, da naj bi prejeli grožnjo z bombo. Na letalu je bilo 497 potnikov, takoj po zasilnem pristanku so jih evakuirali z letala.

Hkrati so pristojne oblasti Boeing 777 ravno tako letalske družbe Air France na poti iz Washingtona v Pariz preusmerili do letališča Hallifax v Kanadi, in sicer ravno tako iz varnostnih razlogov. Kot so poročali lokalni mediji, je policija takoj vseh 298 potnikov evakuirala na varno.

ABC News je poročal, da je šlo v obeh primerih za grožnje z bombami; ali so na letalih bombe tudi našli, za zdaj še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.