Svet
11 ogledov

Dve smrtni žrtvi neurja v Italiji

poplave v italiji EPA
Po hudem neurju v Italiji so na severozahodu države našli trupli dveh oseb, ki sta bili pogrešani.

Deževje je najhuje prizadelo Ligurijo, Toskano, Piemont, Furlanijo, pa tudi Sardinijo. Več rek je prestopilo bregove in v Liguriji so ponoči na varno prepeljali 100 ljudi. Številna gospodinjstva so ostala brez elektrike, več šol je bilo zaprtih.

Plaz zasul starejši par

V kraju Leivi v bližini Genove je zemeljski plaz zasul hišo, v kateri je bil starejši par. Oba sta najprej veljala za pogrešana, danes zvečer pa so našli njuni trupli. Plaz je zasul tudi hišo v bližini, iz katere so rešili žensko v osmem mesecu nosečnosti. Oblasti škodo na območju ocenjujejo v milijonih.

Brez predaha do konca tedna

Posledice neurja so prizadele tudi promet, saj je bilo več cest zaprtih. Železniška proga med Rimom in Genovo je bila začasno zaprta. Na Sardiniji so bile zaradi neurja zamude v letalskem prometu.

Italijo, še posebej sever države, že več tednov pesti slabo vreme. V zadnjem mesecu je zaradi tega umrli že več ljudi. Vremenoslovci deževje napovedujejo še do konca tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.