Svet
20 ogledov

Dveletnik umrl zaradi metadona

pecilni prašek Shutterstock
Zakaj so zatajile vse socialne službe, ki so se ukvarjale s to družino, ne ve nihče.

Jayden Lee Green je umrl avgusta 2011 v postelji svojih staršev Jamieja Greena in Sonie Britton, ki naj bi ju socialna služba nadzirala zaradi zlorabe kokaina, kreka in heroina. Umrl je zaradi smrtonosne doze metadona.

V obsežni preiskavi primera je odbor za zaščito otrok ugotovil, da je bilo "več kot 50 priložnosti", ko bi lahko pristojne ustanove posredovale, poroča Daily Mail. Začelo se je že pred njegovim rojstvom, ko so 35-letnico že sumili, da poleg metadona med nosečnostjo jemlje heroin. Za otroka je načrt zaščite predvideval, da ga staršema vzamejo, a ni bil nikoli izveden, navaja poročilo.

"Nerazumljivo je, da nobeden od socialnih delavcev ni pomislil, da bi lahko starša dečku dala zdravila, ki sta jih dobila pri zdravniku," je zapisano v poročilu, ki poudarja pomanjkanje sodelovanja staršev z vsemi, ki so se z njima ukvarjali – ustanove, ki se ukvarjajo z zlorabo drog, stanovanjskimi težavami, zdravstvenimi in socialnimi ter drugimi delavci.

Postajalo je vse huje

Poročilo še navaja, da sta se vse bolj izogibala obveznostim in vse bolj lagala ustanovam in čeprav so pristojni to videli, niso ukrepali in otroka zaščitili.

Triintridesetletni oče je obsojen na devet let zapora za uboj in zlorabo otroka, 35-letna mati pa na štiri leta zaradi zlorabe. Metadona mu namreč nista dala prvič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.