Svet
4 ogledov

Dvigi so se beležili kot prilivi

Bankomat Shutterstock
Srbski agent mladih nogometašev je nameraval prodati dva ali tri fante in pokriti dolg. Ves denar je namreč zakockal.

50-letni Slobodan Nikolić iz Srbije je eden redkih srečnežev, ki se mu po dvigu na bankomatu stanje na računu ni manjšalo, temveč večalo. Tako je od 17. maja do 13. junija v svoj žep spravil skoraj milijon evrov. Več kot 300-krat je denar dvignil v Švici in Nemčiji, dvigoval pa ga je tudi v Avstriji, Monaku in na Nizozemskem, poroča srbski Blic.

Nikolić, ki je agent mladih nogometašev in hkrati tudi profesionalni kockar, že več let živi v Švici. Zaradi večih poskusov prevar mu je prepovedan vstop v vse švicarske igralnice.

Denar zakockal

Preteklo leto pa je do dobitka prišel kar na bankomatu. Odprl je račun v banki Intesa, dobil plačilno kartico, s katero je začel dvigovati denar. Kot je povedal za srbske medije, je ves denar potrošil v igralnicah, v katere je hodil po vsej Evropi. Največ denarja pa naj bi pustil v avstrijskih igralnicah.

Banka je kmalu opazila napako, jo prijavila policiji, ki je za Nikolićem razpisala tiralico. Prijeli so ga v enem izmed hotelov, v katerega se je prijavljal.

Edini s to "težavo"

Banka Intesa je v času napake sicer vgrajevala nov sistem za uporabo in avtorizacijo plačilnih kartic. A do napake je prišlo le pri Nikoliću, zato sumijo, da je imel v banki pomočnika. A kljub večmesečnemu preiskovanju, soudeleženega niso našli. V hotelu, kjer so ga prijeli, so mu zasegli tudi plačilno kartico, s katero je dvigoval denar. Upajo, da jim bo morda prav ona razkrila vzrok za nenavadno težavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.