Svet
24 ogledov

Dvojčka, a rojena mesec dni narazen

dvojčka dojenčka Shutterstock
V tržaški porodnišnici so imeli te dni nenavaden porod dvojčkov. Oba sta se sicer rodila prezgodaj, prvi je prijokal na svet 17. septembra, drugi pa dober mesec kasneje.

Zdravniki so pomagali na svet, piše tržaški Il Piccolo, najprej prvemu, ki se je rodil v 25. tednu nosečnosti, nato pa jim je uspelo ustaviti porod in drugi je počakal na rojstvo oktobra. "Če nam ne bi uspelo ustaviti poroda drugemu, je obstajalo kar 52-odstotno tveganje, da bi umrl. Možnost, da bi imel resne trajne poškodbe, pa je bila še večja, kar 57-odstotna," so povedali za omenjeni časnik v porodnišnici.

Mati dvojčkov se počuti dobro, drugorojeni otrok pa ima zdaj 1.305 gramov. Tovrstni ločeni porod dvojčkov je v ginekologiji sicer razmeroma redek, podoben primer so imeli lanskega maja na primer še v eni od milanskih klinik, ko sta se dvojčka rodila na dva različna dneva, z mesecem dni razlike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.