Svet
52 ogledov

Džihadisti umorili Rusa, sporočilo Putinu

Umor IS Reševalni pas/Twitter
Člani Islamske države v Severnem Kavkazu so ta konec tedna objavili posnetek umora domnevnega ruskega tajnega agenta. V posnetku so zagrozili ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

V skladu s svojo prakso so džihadisti v posnetku umora domnevnega ruskega agenta pozvali ruske muslimane, da pobijajo nevernike v tej državi, hkrati pa zagrozili še, da bodo napadli tudi ruskega predsednika Vladmirija Putina, piše International Business Times.

Na začetku posnetka prikažejo napad z avtomobil bombo v pokrajini Dagestan, potem pa dva džihadista izpostavljata, kako pomembni so napadi na nevernike. “Danes imamo mesto, na katerem lahko živimo v skladu s šeriatskim pravom. Hvala Alahu, z nami so mnogi pogumni bratje in milijoni muslimanov v Rusiji. Stopimo skupaj, bratje, osvojimo teritorij in se razširimo! Če ne morete stopiti v stik z nami, pripravljajte napade sami. V Rusiji ni težko najti orožje,” sklene ekstremist Islamske države.

Posnetek sklenejo z umorom domnevnega ruskega agenta, ki ga ustrelijo v glavo.

 

Komentarjev 3
  • Ferluci 17:31 08.marec 2016.

    Novinarji niso ravno vešči jezika, še manj slovnice. Mahnjeni so na jugovino, podobno kot radio Aktual, zato toliko napak pri pol-prevodih.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:02 08.marec 2016.

    Nevem zakaj je zurnalu tako težko pravilno pisat kot se sicer za novinarja spodobi?A ni to osnova novinarstva?

  • BorutK 20:14 07.marec 2016.

    A prov tko je reku, ni rodilnika uporabil?"V Rusiji ni težko najti orožje,” sklene ekstremist Islamske države."