Svet
11 ogledov

Džihadisti v Libiji patruljirajo z Islamsko policijo

Islamska policija Youtube
Islamska država je objavila novi propagandni video posnetek iz Libije, na katerem prikazujejo člane tako imenovane Islamske policije, ki patruljira okrog mesta Sirta.

Libijski mediji so nedavno objavili, da se v mestu Sirta, sicer rojstnem mestu nekdnjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, nahaja veliko število tujih borcev. Džihadisti so letališče v tem mestu zavzeli že maja, ko je mednarodno priznana libijska vlada tudi zaprosila za mednarodno pomoč v boju zoper Islamsko državo.

Novi video posnetek iz mesta Sirta, ki ga je slednja te dni razširila na spletu, prikazuje člane ekstremistične organizacije, ki so oblečeni v temne uniforme, prevažajo pa se s sodobnimi belimi terenskimi avtomobili, opremljenimi z rdeče-modro sireno.

S tem posnetkom naj bi  člani Islamske države, menijo opazovalci, sporočili, da vse bolj prevzemajo oblast v Libiji, kjer sicer po Gadafijevi smrti še vedno poteka boj za oblast. Nove policijske enote, ki jih je v Libiji formirala Islamska država, naj bi pomagale pri vzpostavitvi reda, kot ga zapovedujejo islamski skrajneži, piše Daily Mail.

Video posnetek poleg avtomobilov in policistov Islamske države prikazuje tudi civile, meščane pri vsakodnevnih opravilih, s čimer naj bi džihadisti skušali ustvariti vtis, da mesto pod njihovim poveljstvom normalno funkcionira.

Pripadniki tako imenovane Islamske policije so sicer oboroženi s kalašnikovkami, obraze pa imajo zakrite. 

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 8
  • korisnik_13858 21:22 23.december 2015.

    Tako je. Človeku podobnim opicam je treba stat na vratu. Saj si že slišal za ono: Who let the Apes out?

  • korisnik_13858 21:20 23.december 2015.

    To imaš pa prav. Še po Sloveniji se vozijo (tu in tam) največje toyote z iraško registracijo. In v teh najbrž niso ISIL-ovci.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:44 21.december 2015.

    Paravojaški milici pravijo policija...tem se v puščavi se že res ornk kisajo možgani.