Svet
144 ogledov

Džohar Carnajev bi na smrtno injekcijo lahko čakal tudi desetletja

Džohar Carnajev EPA
Čeprav je sodniška porota včeraj za enega izmed bombašev na Bostonskem maratonu izrekla smrtno obsodbo, bo 21-letnik na izvršitev čakal še leta.

Sodniška porota je sinoči 21-letnemu Džoharju Carnajevu izrekla smrtno obsodbo s smrtonosno injekcijo. Ne glede na odločitev pa bo mladenič na smrtni odmerek čakal leta, če ne celo desetletja, danes pišejo ameriški mediji.

Sledijo namreč pritožbe na odločitev, zagovorniki mladega obsojenca naj bi pritožbe vložili tudi izven Massachusettsa, saj menijo, da je sodišče v tej zvezni državi v primeru napada na Bostonskem maratonu enostavno preveč čustveno vpleteno.

Tožilci so Carnajeva opisovali kot sledilca islamskih skrajnežev, medtem ko so njegovi zagovorniki vztrajali, da gre za “dobrega fanta”, na katerega je imel prevelik vpliv njegov radikalni starejši brat.Ta je bil sicer ubit med v spopadu s policijo, ki je prišla na sled bombašem maratona. Na športni prireditvi leta 2014 so štirje ljudje umrli, 264 je bilo poškodovanih.

21-letnik je sojenje prenašal povsem mirno, v svojo korist ni pričal. Zlomil se je le ob pričanju svoje 64-letne tete, ki je, ko je zagledala svojega nečaka na mestu za obsojence, izbruhnila v jok.

Džohar Carnajev je, kot je znano, Čečen, ki se je z družino leta 2002 priselil v Združene države Amerike. Ameriško državljanstvo je dobil leta 2012. 

Komentarjev 9
  • kapibara 22:03 16.maj 2015.

    Pa kaj... a je še živ..???

  • h3o 20:20 16.maj 2015.

    terorista pospravijo, ampkal kljub temu se ubijanje s strani skrajnežev nadaljuje, zato ker je sveta knjiga preživela.

  • mph 20:15 16.maj 2015.

    Ubijanje zaradi zlobe ali neumnosti bo v vsakem primeru, zaradi defektnega razvoja človeške rase, vsekakor pa se strinjam s tabo, največ in najbolj odvratnega klanja je bilo v zgodovini zaradi "svetih" knjig. Sicer se bo kakšen črni verjetno pojavil z ...prikaži več drugo teorijo, ampak kaj hočemo, čez Einsteina ga res ni.