Svet
731 ogledov

Easyjet si mane roke

easyJet EPA
Pri Easyjetu beležijo nove rekorde.

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v minulem poslovnem letu, ki se je končalo septembra, ustvaril 385 milijonov funtov (400 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 17 odstotkov več kot leto poprej. V družbi uspeh pripisujejo predvsem rasti števila potnikov, ki je doseglo rekordnih 88,5 milijona.

Prihodki so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dosegli 5,9 milijarde funtov (6,54 milijarde evrov) oz. 17 odstotkov več kot leto poprej, dobiček pred davki pa se je povečal za 41,4 odstotka na 578 milijonov funtov (640 milijonov evrov).

Generalni direktor družbe Johan Lundgren je rezultat označil kot odličen. Rast števila potnikov, ki je bila 10,2-odstotna, je po njegovih ocenah med drugim posledica "neprekosljive uporabniške izkušnje", ki jim jo nudi Easyjet.

Družba se sicer pospešeno pripravlja na izstop Velike Britanije iz EU, po katerem namerava poslovati prek treh divizij v Avstriji, Veliki Britaniji in Švici. Pričakuje, da potniki ne bodo občutili nikakršnih zapletov.

EasyJet EasyJet Svet Nora vožnja z letalom EasyJet Slovenija Od danes naprej ugodno tudi z Brnika do Berlina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.