Svet
2688 ogledov

Ecclestone: Za Putina bi prestregel kroglo

Novice: Ecclestone: Za Putina bi prestregel kroglo - Vladimir Putin in Bernie Ecclestone
1/7
Epa
Bernie Ecclestone je prepričan, da Vladimir Putin počne pravo stvar za Rusijo.

Nekdanji šef formule 1 Bernie Ecclestone je na strani Vladimirja Putina in zagovarja vojno v Ukrajini. Po njegovem mnenju je Putin izjemen človek, ki dela tudi napake. "Na žalost je tako kot z veliko poslovneži, zagotovo kot jaz, da delamo občasno napake, in ko delaš napake, moraš narediti, kar je v tvoji moči, da se iz njih izviješ," je Ecclestone dejal v oddaji Good Morning Britain na televiziji ITV. Putina je opisal kot občutljivega, izvrstnega človeka, ki verjame, da počne, kar je prav za Rusijo. Zanj bi Ecclestone prestregel kroglo. 

Ecclestone je kritiziral ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ker se ni dovolj potrudil, da bi stopil v stik z ruskim predsednikom. "Ta druga oseba v Ukrajini – če prav razumem, je bil prej komedijant – očitno želi še naprej nadaljevati s tem svojim poklicem," je komentiral 91-letni milijarder. "Če bi dobro premislil o stvareh, bi se zagotovo dovolj potrudil, da bi govoril s Putinom, ki je razumen človek, ki bi mu prisluhnil in bi lahko nekaj naredila glede vsega skupaj."

Vladimir Putin Bernie Ecclestone | Avtor: Epa Epa

Ko so mu dejali, da je v ruski invaziji Ukrajine umrlo več tisoč nedolžnih ljudi, je Ecclestone preprosto odvrnil: "Ni bilo namenoma." Ko so ga vprašali, ali namiguje, da bi Zelenski "moral narediti več, da bi preprečil vojno in da bi njegova dejanja lahko preprečila vojno, ne pa sprememba Putinovih dejanj," je Ecclestone odgovoril: "Zagotovo." Šel je še korak dlje. "Prepričan sem, da bi Ukrajina, če bi želela iziti iz vojne, to lahko storila," je dodal. 

Ecclestone od februarja, ko je Rusija napadla Ukrajino, s svojim "prijateljem" ni govoril. "Prepričan sem, da si zdaj želi, da ne bi vsega skupaj začel – ampak ni se začelo kot vojna," meni Ecclestone. 

Ecclestone Putin VN Rusije Soči F1 | Avtor: EPA EPA

Kritičen je bil tudi do prepovedi nastopanja ruskim športnikom na različnih tekmovanjih. Na vprašanje, ali bi bil za to, da se umakne ruska dirka s koledarja formule 1 in prepove nastop ruskim voznikom, je odgovoril, da ni v položaju, ko bi lahko glede tega kaj naredil. Mnenja je, da ruski športniki ne bi smeli biti kaznovani za nekaj, česar niso sami začeli. 

Na njegov nastop se je odzval predstavnik formule 1 in poudaril, da gre za osebne poglede Bernieja Ecclestona, ki so v popolnem nasprotju z modernimi vrednotami njihovega športa. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • ico8 19:28 01.julij 2022.

    Z kroglo lahko zobotrebec mocno pretirava, saj ga ne zadene niti tisti ostrostrelni Kanadcan! Za njega mora biti edino in samo odrezana dvocevka- sibrovka, oddaljenost najvec pol metra, ker ga drugace spet ne zadenes...

  • Avatar luckyss
    luckyss 13:50 30.junij 2022.

    Ko si tako star in tako bogat, se ti jebe za "politično korektnost" in lahko govoriš po resnici..

  • h4ck3r 13:07 30.junij 2022.

    No kakorkoli je Bernie včasih znal pihniti mimo, je sedaj pozabil tudi na "politično korektnost"...in vsaj iskreno povedal kako stvari stojijo in večina evrope tudi tako vidi. Pa mimogrede nikoli nisem in ne bom na strani komunistične ureditve ali Rusije. ...prikaži več V tem primeru pa se izbira stran okupatorja ali najbolj skorumpirane države v evropi poleg belorusije, kjer so človeške vrednote bile zanemarjane že lep čas in je trgovina z belim blagom cvetela politikom na očeh.