Svet
50 ogledov

Edini hotel v Senju spet zapečaten

Zapečaten hotel Nel Pavletić/PIXSELL
Čeprav dolga davčni upravi tudi po zakonu ne morejo in ne smejo plačati, so hotel Libra v Senju zaprli. Tokrat do poplačila dolga.

Hotel Libra, ki je v hrvaškem Senju edini hotel, je davčna uprava znova zaprla, tokrat do poplačila obveznosti. V njem je 55 gostov, večinoma Avstrijcev, Nemcev in domačih turistov, ki morajo hotel zapustiti v nekaj urah. Kako bodo to izvedli, ni jasno, saj je velika skupina turistov na ogledu Plitvic.

Podobno se je namreč zgodilo že v začetku meseca. Zjutraj je bilo v hotelu 66 gostov, ki so jih lovili po plažah in jim sporočali, da jih mečejo iz hotela. Po nekaj urah si je davčna uprava premislila, a je v hotelu ostalo le še deset gostov.

Dolžni so nekaj več kot sto tisoč evrov

Hotel je namreč davčni upravi dolžan 800 tisoč kun ali slabih 107 tisoč evrov. Po prvem zaprtju so se rešili z obljubo, da bodo v osmih dneh poplačali polovico dolga.

Zakon jim preprečuje poplačilo dolga

Zdaj pa se je očitno še bolj zapletlo, saj te možnosti pravzaprav nimajo. Podjetje je namreč v prisilni poravnavi. Dolg upravi je po poročanju hrvaških medijev v bistvu stari dolg, saj so obveznosti za to leto poplačane. Kot pravi lastnik Milivoj Matičić, jim reprogram dolga ni bil omogočen, dolgov pa tudi ne morejo poplačati, saj bi tako oškodovali katerega izmed drugih upnikov, kar jim prepoveduje tudi zakon.

Komentarjev 2
  • 1111 14:26 30.avgust 2013.

    ...ma ti nisi razumel ;) ...žurnal nakazuje, kako bi morala delat naša vlada z inšpekcijskimi službami na čelu... :)

  • Ferluci 12:49 30.avgust 2013.

    Kakšen beden članek. Na svetu je tisoče hotelov in zdaj nek hotel v nekem senju in neki Hrvaški... le koga to zanima