Svet
23 ogledov

Egipt na smrt obsodil 188 ljudi

Egipt Kairo protesti spopadi Al Sisi Mohamed Mursi Muslimanska bratovščina Reuters
Sodišče je za enega izmed napadov na policijsko postajo na smrt obsodilo več kot 180 ljudi.

V Egiptu so na smrt obsodili 188 podpornikov Muslimanske bratovščine, ki naj bi lani napadli policijsko postajo v bližini Kaira. Napad se je sicer zgodil po enem izmed posredovanj policistov, ki so nasilno razdrli proteste Muslimanske bratovščine in pri tem ubili več sto ljudi. Obdolženi naj bi 14. avgusta lani vdrli na policijo v Kerdasi, pri tem pa je umrlo najmanj 11 policistov.

Končna razglasitev sodbe po sicer 24. januarja, po tem pa bo imela obramba še pravico do pritožbe. 140 od 188 obdolženih je že v priporu, ostalim pa so sodili odsotnosti.

Egipt se je v preteklem obdobju na smrt obsodil več sto ljudi, v večini pripadnikov Muslimanske bratovščine, ki deluje pod nekdanjim predsednikom Mohamedom Mursijem. Pred časom je bilo na smrt obsojenih več kot 500 ljudi, ki so na isti dan vdrli na policijsko postajo Minja. Zaenkrat obsodb še niso izvršili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.