Svet
15 ogledov

Egipt: Oblasti pridržale sedem ljudi

EGIPT, ALEKSANDRIJA, BOMBNI NAPAD, KOPTSKA CERKEV, PROTEST, MUSLIMANI, KRISTJANI
1/15
Žurnal24 main
Oblasti v Egiptu so sporočile, da so v zvezi z novoletnim napadom na koptsko cerkev v Aleksandriji, pridržali sedem oseb. Papež predtem obosodil napad.

"Gre za zločin proti bogu in proti vsemu človeštvu," je dejal Benedikt XVI. pred več sto verniki na Trgu svetega Petra v Vatikanu.

Papež je obsodil tudi napade na kristjane v Iraku. "V luči te strategije nasilja, ki je uperjena proti kristjanom, in v luči posledic za vse prebivalstvo, molim za žrtve in njihove drage," je dejal papež med današnjim angelusom.

V samomorilskem napadu na koptsko cerkev v Aleksandriji v noči na 1. januar je bilo po zadnjih podatkih ubitih 21 vernikov, še 79 pa jih je bilo ranjenih. Napadalec je v zrak spustil kar okoli 100 kilogramov eksploziva. Oblasti pa so sporočile, da so zadržali sedem oseb, ki naj bi sodelovale pri organiziranju napada.

Danes so se verniki omenjene cerkve znova udeležili maše v koptski cerkvi. V egiptovski prestolnici Kairo pa je potekal protest, ki so se ga udeležili tako muslimani kot kristjani.

Z njim so želeli sporočiti, da so proti nasilju nad verniki in da so za sožitje različnih verskih skupnosti v Egiptu. Fotografije si lahko ogledate v GALERIJI.


Napad so obsodili po vsem svetu, tudi papež pa se je že v soboto zavzel za spoštovanje verske svobode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.