Svet
67 ogledov

Egiptovska vojska odgovorila na napad

egipt kopti napad EPA
Egiptovska vojska je s silo odgovorila na napad na egiptovske kopte.

Predsednik Abudl Fattah al-Sisi je dejal, da "ne bo okleval z napadom na teroristične tabore kjer koli". Napovedal je, da bodo brez oklevanja zaščitili ljudi pred zlom.

Ni znano, ali je bil tabor, ki so ga egiptovske sile bombardirale znotraj meja Egipta. Sisi je dejal, da bodo kaznovali države, ki podpirajo terorizem, in prosil ameriškega predsednika Donalda Trumpa za pomoč, poroča BBC. 

Umrlo 26 ljudi

Napad egiptovskih sil je bil odgovor na napad na egiptovske kopte. Južno od Kaira so oboroženi napadalci streljali na avtobus, ki je bil na poti do samostana Anba Saumel, v bližini mesta Minja. Umrlo je najmanj 26 ljudi.  

Napadalci so v napadu uporabili avtomatsko orožje. Policija je po besedah guvernerja province Minja Esama el Bedavija vzdolž ceste vzpostavila več nadzornih točk, da bi našli napadalce. 

Egiptovski kopti so bili žrtve tudi v napadih decembra lani in aprila letos. Takrat je bilo ubitih več deset ljudi. Odgovornost za napada je prevzela skrajna skupina Islamska država, ki je hkrati napovedala nove napade na kopte v Egiptu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 09:16 27.maj 2017.

    Če svoji ne bodo iztrebili teroriste jih ne bo nihče.