Svet
83 ogledov

Eksplodirali še Samsungovi pralni stroji

Samsung prani stroj Reševalni pas/Twitter
Samsung je po oktobrskem odpoklicu pametnih telefonov Note 7 doletela še ena blamaža. Odpoklicat je moral še 2,8 milijona pralnih strojev.

Nove težave za Samsung: potem ko je moral zaradi vnetljivih baterij odpoklicati 2,5 milijona pametnih telefonov, so zdaj ameriške oblasti vzele pod drobnogled še njegove pralne stroje.

Kot je razvidno na videoposnetku je popolnima novi stroj preprosto eksplodiral in razpadel.

Kot so sporočili z ameriške zveze potrošnikov, je  več kot trideset modelov z zgornjim polnjenjem nevarnih za uporabo, saj jim lahko med ožemanjem pri najvišji hitrosti odnese pokrov.

Gre za Samsungove pralne stroje, izdelane med marcem 2011 in aprilom 2016.

V južnokorejskem proizvajalcu so že pred časom pojasnili ,da lahko pri teh strojih v "redkih primerih" pri pranju posteljnega perila, večjih kosov perila ali izdelkov iz vodoodpornega materiala pride do "nenormalnih" vibracij.

 

Po poročanju ABC je vsaj devet ljudi utrpelo poškodbe, pokrov je enemu od njih zlomil čeljust, poročajo o poškodbi ramen in modricah, zaradi padcev. 

Organizacija za varovanje potrošniškov v ZDA (CPSC) je tako prejela že 733 prijav zaradi prekomernega tresenja strojev, pri nekaterih je pokrov celo odneslo: "Govorimo o zelo resni nevarnosti, saj pokrov popolnoma odnese s stroja," je za ABC dejal Elliot Kaye, predsednik Ameriške organizacije za varovanje potrošniškov (Consumer Product Safety Commission).

Samsung je lastnikom spornih strojev, ki so bili kupljeni po marcu 2011, ponudil možnost brezplačnega popravila na domu, ustrezni nadomestni stroj ali popolno povračilo kupnine.

Komentarjev 4
  • Ferluci 07:59 08.november 2016.

    Novejši stroji (in nekateri starejši) imajo senzor vibracij. Ob tresenju se število obratov zniža in ustavlja, perilo se drugače razporedi in ponovno zažene na zahtevano hitrost. Cenejši stroji tega nimajo, zato tudi nimajo večje hitrosti centrifug.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:09 08.november 2016.

    ja zanimivo,da se to zgodi le v ZDA,magarci nevoščljivi ameriški,ne priznajo boljšega od sebe in tako je že od vedno

  • ode 21:28 06.november 2016.

    Smrdi po sabotaži. Tako lahko namerno uničimo vsak pralni stroj, in sicer tako, da v vrečo zavežemo manjši a težak predmet in vklopimo centrifugo na najvišje obrate.