Svet
12 ogledov

Eksplodiralo v tovarni umetnih gnojil

Eksplozija v Teksasu
1/15
Reuters
V eksploziji v tovarni umetnih gnojil severno od kraja Waco v ameriški zvezni državi Teksas več mrtvih in prek 200 ranjenih.

Prebivalce ZDA je po napadu na Bostonskem maratonu vznemiril še en tragičen dogodek. Iz zvezne države Teksas poročajo o močni eksploziji v tovarni umetnih gnojil severno od kraja Waco. Mediji navajajo več smrtnih žrtvah in več sto ranjenih. Zaenkrat so zdravstvene oblasti potrdile dve smrtni žrtvi eksplozije. Več deset se jih bori za življenje.

Na prizorišču so policisti, gasilci in reševalci, bližnje prebivalce pa so zaradi nevarnosti novih eksplozij evakuirali. Uničenih je več domov, kar nekaj jih je še vedno v plamenih. Več ljudi je ujetih v porušenih stavbah, pogrešajo pa tudi nekaj gasilcev.

"Bilo je kot v tornadu. Predmeti so leteli vsepovsod. Razneslo je moje vetrobransko steklo. Bilo je, kot bi se zatresla vsa Zemlja," je za medije povedal eden od očividcev.

Eksplozija po požaru

Eksplozijo je domnevno povzročil požar v tovarni. Uničujoča eksplozija naj bi sledila dvema manjšima, potem ko je v tovarni izbruhnil požar. Zaradi nevarnosti, da bi prišlo še do kakšne eksplozije, so oblasti evakuirale prebivalce na območju.

Prebivalci kraja West z 2.800 prebivalci pravijo, da česa takega ne pomnijo. "Uničenje je velikansko. Še nikoli nisem videl česa takega," je za Reuters povedal predstavnik lokalnih oblasti Parnell McNamara. "Videti je kot porušeno vojno območje." Kako močna je bila eksplozija, priča tudi dejstvo, da sta bila uničena tamkajšnja šola in dom starostnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.