Svet
8 ogledov

Eksplozija blizu Gadafija

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Libijsko prestolnico Tripoli je danes pretresla silovita eksplozija. Odjeknila je v bližini rezidence libijskega voditelja Moamerja Gadafija.

Letala so danes v nizkem letu preletavala središče prestolnice v bližini hotela, kjer je nastanjena večina tujih novinarjev in kjer je tudi Gadafijevo bivališče. Tam je odjeknila tudi silovita eksplozija.

V Adždabiji srdit boj ...
Začeli so se tudi novi spopadi tudi za Adždabijo. Gadafijeve sile naj bi bile nameščene na severu mesta v bližini avtoceste, ki vodi do naftne rafinerije v mestu Brega. Uporniki so na njihove napade odgovorili s prerazporeditvijo sil na frontni črti med vzhodnim delom, ki je v njihovih rokah, in zahodnim, ki je v rokah režimskih sil.

... Nato pa sprejema izjavo
Medtem so zunanji ministri držav članic zveze Nato sprejeli izjavo o Libiji, v kateri podpirajo pozive k odstopu libijskega voditelja Moamerja Gadafija. "Pozdravljamo izid prvega srečanja kontaktne skupine, ki je bil v sredo v Dohi, in zelo podpiramo poziv skupine, da mora Gadafi odstopiti," so zapisali.

V izjavi so navedli tudi tri pogoje, da bi Nato zaustavil vojaško akcijo v Libiji: konec napadov in groženj z napadi na civiliste, umik prorežimskih krajev iz vseh območij, v katera so vdrli, in zagotovitev neovirane humanitarne pomoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.