Svet
19 ogledov

Eksplozija na podzemni v Minsku

1/6
Žurnal24 main
V glavnem mestu Belorusije, Minsku, je prišlo do eksplozije na podzemni železnici. Po trenutnih podatkih naj bi bilo poškodovanih sto ljudi, umrlo pa naj bi jih najmanj 11.
Tukaj si lahko ogledate video, ki prikazuje stanje po eksploziji. Pozor: Nekateri prizori so zelo nazorni.

Na podzemni železnici v Minsku je prišlo do eksplozije. Po besedah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka je umrlo 11 ljudi, najmanj sto je ranjenih.

Eksplozija le sto metrov od urada predsednika
"Odprla so se vrata in nato je počilo. Padel sem na kolena in se začel plaziti. Ljudje so ležali povsod, " je povedal Igor Tumash.

Ena od prič je dejala, da se je ob eksploziji zrušil vsaj del stropa postaje. Po navedbah dopisnika AFP je prvi krvavi napad v zgodovini beloruske prestolnice popolnoma ohromil podzemno železnico v mestu z 1,8 milijona prebivalcev.

Eksplozija se je zgodila na postaji Oktyabrskava ob 18. uri po lokalnem času. Omenjena podzemna postaja je od urada predsednika države Aleksandra Lukašenka oddaljena le sto metrov.

Fotografije eksplozije si lahko ogledate tukaj.

Teroristični napad?
 Lukašenko je po eksploziji  sklical izredno srečanje, ki so se ga udeležili tudi vodja beloruske varnostne službe, župan Minska in vodja policijske uprave v mestu.

Na omenjenem srečanju je namestnik glavnega tožilca Andrej Šved dejal, da gre po vsej verjetnosti za teroristično dejanje. Terorističnega napada ne  izključuje niti Lukašenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.