Svet
31 ogledov

Eksplozija stresla Istanbul: več kot 10 mrtvih

Istanbul eksplozija
1/4
EPA
Napadalci so si za tarčo izbrali policijski avtobus. Umrlo je več kot deset ljudi.

Eksplozija je odjeknila v središču Istanbula. Bomba se je sprožila, ko je policijski avtobus peljal skozi okrožje Vezneciler, v bližini trga Beyazit, v času jutranje prometne konice. Tokrat ni šlo za samomorilskega napadalca, ampak je bilo eksplozivno telo sproženo na daljavo.

Po podatkih tamkajšnjih oblasti naj bi umrlo 11 ljudi, najmanj 36 je ranjenih. Med mrtvimi je po prvih podatkih sedem policistov in štirje civilisti, je povedal guverner Istanbula Vasip Sahin.

Po eksploziji naj bi bilo na območju slišati tudi streljanje. 

Turčijo v zadnjem času pretresa nasilje, za katerega odgovornost prevzemata tako Islamska država kot kurdski uporniki. Predsednik Tayyip Erdogan je dejal, da teroristične organizacije ciljajo civiliste, ker izgubljajo boj s turškimi varnostnimi silami.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • jozicamurn 14:42 07.junij 2016.

    Bravi kurdi! Turcija mora priznati svoje islamisticno-vehabisticna radikalna pobijanja civilov kurdov pri njih in Turcija mora priznati genocid narejen nad armenci in Turcija mora priznati da sodeluje z isis-om ter jim pomaga pri oskrbovanju in z zdravili. Kje pa je ...prikaži več še "oprostite" za ruski sestreljen avion? Turki so dokazali svetu, da so izdajalci in dvolicni ljudje in ce se mene vprasate bi jih bilo potrebno kar malo spametovati s kaksnimi disciplinskimi ukrepi ali pa z vojno silo. Ne pozabimo, da so turki glavni podporniki muslimanskega-vehabijskega islamisticnega fundamentalizma v bosni in albaniji.Moramo pocistiti to zalego.