Svet
5 ogledov

Eksplozija v Atenah

Tovrstni prizori v Grčiji niso redkost. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pred atensko podružnico angleške banke HSBC je v nedeljo eksplodirala doma narejena bomba, ki pa je povzročila zgolj materialno škodo.

Po podatkih grške policije je eksplozija poškodovala vhod v stavbo, pri čemer nihče ni bil ranjen. Predstavnik policije je pojasnil, da je bila bomba narejena iz plinskih jeklenk in goriva.

Tovrstni bombni napadi so v Atenah pogosti, največkrat pa jih izvajajo levičarske in anarhistične skupine, tarče pa so navadno poslovne ali politične.
Nedeljski napad je bil prvi po oznanilu grške vlade, da bo ostro zarezala v javne izdatke, zagotovo pa ne bo zadnji.

Po javnomnenjski raziskavi sodeč, javnost ostro nasprotuje napovedanim ukrepom in kar polovica vprašanih bi se pridružila protestom proti njim.

Stavko že podaljšali
Krovni sindikat grškega javnega sektorja ADEDY je pozval k podaljšanju za torek napovedane 24-urne stavke na 48 ur. "Izvršilni odbor ADEDY-ja poziva delavce, naj se močno odzovejo na krute in divje ukrepe, ki jih je sprejela vlada," so zapisali v svojem sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.