Svet
41 ogledov

Eksplozija v cerkvi sredi molitve

EGIPT, ALEKSANDRIJA, BOMBNI NAPAD, KOPTSKA CERKEV, PROTEST, MUSLIMANI, KRISTJANI Žurnal24 main
Sredi molitve je v katoliški cerkvi v Nigeriji odjeknila eksplozija. Bombna eksplozija v prestolnici Abuja je za sabo pustila več smrtnih žrtev in poškodovanih.

Dogodek se je pripetil v cerkvi Svete Tereze prav v času, ko so se verniki zbirali za mašo. Umrlo naj bi najmanj 25 ljudi. Neimenovan vir iz bolnišnice je za BBC povedal, da niso imeli dovolj osebja za oskrbo vseh poškodovanih oziroma da se z nastalo situacijo sploh niso mogli dovolj dobro spopasti.

Varnostni ukrepi so bili sicer v zadnjem času - zaradi izbruhov nasilja med predstavniki islama in vojaki na severu države - zaostreni, a po poročanju BBC-jevih novinarjev na takšen incident sredi prestolnice niso bili pripravljeni. Tudi nigerijska agencija za krizne razmere priznava pomanjkanje osebja, saj so večino poslali na druga območja. Priče so povedale še, da so na vseh sosednjih stavbah zaradi moči eksplozije popokala okna.

Malo kasneje pa je eksplozija odjeknila še blizu cerkve v mestu Jos v osrednjem delu države, a tam zaenkrat o žrtvah ni poročil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.