Svet
24 ogledov

Eksplozija v Oslu prestrašila ljudi

Oslo eksplozija Reuters
"Ljudje so v šoku," pravi Slovenka, ki živi v Oslu in dodaja: "Mislili smo, da živimo v odprti družbi."

"Potrjeni sta dve smrtni žrtvi, več ljudi je bilo sprejetih v bolnišnico Ulevol, kjer so v pripravljenosti. Sestal se je krizni štab obrambe. Potrjeno je, da je šlo za eksplozijo bombe. Eksplozija je bila tako močna, da je poškodovala več vladnih stavb. Uničila je tudi okna v oddaljenosti enega kilometra od eksplozije," nam je povedala Slovenka, ki je trenutno v Oslu, Irena Jakopanec.

Eksplozija le ena

Veliko medijev je poročalo, da naj bi šlo za dve eksploziji, kar pa Irena zanika. "Špekulacije so bile, da je šlo za dve eksploziji. Ampak drugi zvok je nastal zaradi rušenja stekla na enem mestu. Tako da je šlo samo za eno."

Vzrok napada ni znan

Zakaj je prišlo do bombnega napada, zaenkrat še ni znano. Po besedah Irene se mediji na Norveškem o tem ne sprašujejo. Prav tako napada ne povezujejo s torkovo obtožnico zoper Mullaha Krekarja, ustanovitelja kurdsko-islamistične skupine Ansar al-Islam, ki ga obtožujejo terorizma, čeprav je Krekar že grozil nekdanji norveški ministrici Erni Solberg. "Zaenkrat se norveški mediji o tej obtožbi ne sprašujejo. Komentarja na to temo še ni bilo," pravi Jakopančeva.




 

Komentarjev 2
  • privat 10:08 24.julij 2011.

    zakaj pomagajo??zato ker je to vse nemško in francosko...v nadaljevanju neke ožje skupine kot nemsko-francosko. Novinarji pa morajo samo delati tisto kar jim naroči šef...kaj je pri tebi kaj drugače??

  • Žurnalček 19:35 22.julij 2011.

    Ne paše k temu članku ampak k ciganskim Grkom. Zakaj EU pomaga in s tem tudi SLO taki ciganski državi kot je Grčija.Evo primera. Na Krfu greš v lekarno kupiti kremo z faktorjem in plačaš 8 € in to brez ...prikaži več računa. Ker je bila kreme potrebna tudi prijateljica , gre tudi ona brž kupiti to isto kremo. Glej ga vraga cena je kar naenkrat 15 €. Ko se pritoži na ceno se farnmacevtke samo spogledajo rekoč , da sta se maloprej pri ceni zmotili. Ni važno al sta se al nista zmotili, prvo kremo sta prodali brez RAČUNA , SE PRAVI DA STA SPUFANI DRŽAVI UKRADLI TOČNO 2 € davka. In potem še naprej posojajmo goljufom ciganskim Grkom.