Svet
10 ogledov

Belgijska policija pridržala še enega osumljenca

Teroristični napadi v Bruslju EPA
Belgijski mediji poročajo o eksplozijah in streljanju med policijsko racijo v predelu Schaerbeek. Policija je prijela moškega, ki naj bi bil povezan s terorističnim napadom.

V bruseljskem predelu Schaerbeek se je odvila obsežna policijska akcija, poročajo belgijski mediji. Slišati je bilo dve eksploziji in po nekaterih pričevanjih tudi streljanje. Na območju so policisti in vojska, prebivalcem pa je bilo naročeno naj ne zapuščajo domov. 

Policija je v akciji prijela moškega, ki naj bi bil povezan s torkovimi terorističnimi napadi v Bruslju. S posnetkov, objavljenih na spletu, je videti policiste, ki so se približali osumljencu, pri čemer je eden od policistov s kretnjami nekomu nakazoval, naj stopi proti njim. Kot je s posnetka vidno, je proti policistom stopil otrok, ki je očitno bil z osumljencem. 

 

Tekom akcije je bil moški ustreljen v nogo, pri sebi pa je imel torbo, za katero domnevajo, da je vsebovala eksploziv.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi bil prijeti vključen v načrtovanje novega napada, katerega izvedbo so preprečili francoski policisti z nočno akcijo.

Schaerbeek je predel Bruslja, v katerem so se napadalci zadrževali, preden so v torek na letališču in metroju izvedli teroristični napad.  

V akcijah, ki jih je bruseljska policija izvedla tekom noči, so aretirali sedem ljudi. 

 

 

 

Komentarjev 7
  • ac-dc 19:43 25.marec 2016.

    Ne žali grahastih kur, prosim.

  • ac-dc 19:42 25.marec 2016.

    Si si pa dal duška. Na MMC bi te tako zradirali, da bi na monitorju nastala luknja.

  • mph 19:18 25.marec 2016.

    Temelj je vsekakor islam. Seveda niso vsi muslimani fanatiki, ampak bombni samomorilci so praktično vsi muslimani. Pa naj mi kdo zdaj naklada o sovražnem govoru. Ga pozivam, da najde drugačne primer. Če pa so, jih je po mojem manj kot ...prikaži več 1%. Ne poznam enega katolika, pravoslavca, budista ali ateista, ... da bi se šel razstrelit med nedolžne ljudi. In dokler svet to premleva, ustvarjajo njiihovi geti po celi Evropi, da sploh ne govorimo o ISIS nove in nove takšne praznoglavce oz. recimo raje take z opranimi možgani, v ISIS že 5 letne otroke uvajajo v rezanje vratov in podobno ... za bruhat. Najbolj mi se smilijo nič krivi otroci.