Svet
10 ogledov

Ekstremisti tokrat nad moške

Razstava, ki opozarja na Boko Haram EPA
Skupina Boko Haram je tokrat po navedbah prič ugrabila večje število dečkov in moških.

V napadu na odročne revne vasi v zvezni državi Borno, ki naj bi se zgodil že v nedeljo, so bili številni ljudje ubiti, skrajneži pa so požgali tudi več hiš.

Po besedah preživelih prebivalcev, ki so se uspeli zateči v 180 kilometrov oddaljeno glavno mesto Borna, Maiduguri, in so danes o dogodku poročali novinarjem, so pripadniki Boko Harama odpeljali okoli sto mladih moških, starih med 15 in 30 let.

Nekaj so jih odpeljali tudi v Čad

Po navedbah ene od prič so jih več tudi naložili na čolne in odpeljali čez jezero v sosednji Čad. Prebivalci se bojijo, da jih bodo skrajneži, ki pogosto izvajajo napade na vojaške in civilne cilje na revnih območjih, uporabili kot vojake. Med ugrabljenimi naj bi bila sicer tudi številna dekleta in ženske.

Do ugrabitve prihaja štiri mesece po tem, ko je Boko Haram, ki se bori za vzpostavitev islamske države na pretežno muslimanskem severu Nigerije, iz mesta Chibok ugrabil več kot 200 šolark. Ugrabitev je vzbudila veliko pozornost mednarodne javnosti do konflikta, ki sicer traja že desetletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.