Svet
8 ogledov

Ekstremisti zdaj eni proti drugim

Vojaki Islamske države Profimedias
Ekstremistične skupine v Siriji so se obrnile ena proti drugi; spričo ruskih napadov v tej državi zdaj medsebojno obračunavajo za obvladovanje posameznih območij.

To se sicer ne dogaja prvič; Islamska država naj bi napadala cilje Al-Nusre, teroristične skupine blizu Al Kaidi, pri čemer uporablja predvsem bombe, nastavljene v avtomobilih, pišejo ruski mediji. Rusko zunanje ministrstvo je pri tem sporočilo, da so “teroristi ostali brez večine streliva in oklepnih vozil” in da se zdaj medsebojno borijo za posamezna območja.

Poleg tega se pojavljajo informacije, da ekstremistične skupine v svoje vrste rekrutirajo vse več otrok.

Putinova vojaška letala so po zadnjih informacijah v zadnjih 24-tih urah uničila 51 ciljev Islamske države; uničili so dva podzemna bunkerja v Homsu, ki so ju ekstremisti koristili za skrivanje orožja. Ruska letala so ciljala tudi njihov center v Hami, od koder so se džihadisti spustili v beg.

Večina oboroženih terorističnih band je demoraliziranih in nezadovoljnih z zahtevami svojih nadrejenih naterenu. Vse več jih je neposlušnih, vse več jih beži,” je ruskim medijem še povedal ruski general Andrej Kartalov.

Preberite tudi:

Rusija se je le "ogrevala", resni napadi šele sledijo 

Komentarjev 17
  • principiumnovum 20:59 20.oktober 2015.

    Begunce peljite na ameriško in britansko ambasado, pa naj jih oni preživljajo, saj so tudi krivi, da so Afganistanci, Iračani, Libijci in Sirci postali begunci. Če američani in britanci ne bi bombardirali teh držav ali pa tam finančno in medijsko ...prikaži več podpirali islamskih skrajnežev ter namenoma zasejali kaos in brezvladje, se Evropejci danes ne bi ubadali s temi begunci. Za razmislek: Libija je bila pred NATO-vim bombardiranjem najbogatejša afriška država. Danes pa je navadna kaotična greznica islamistov/teroristov. Preden so amričani in britanci v Siriji zakuhali državljansko vojno so se ženske tam normalno izobraževale, hodile v službe in se svobodno poročale. Poglejte kakšno islamistično brezvladje je v Siriji danes.

  • benč 16:42 20.oktober 2015.

    Kdo ste vi? Ste bog ali kaj, da lahko ocenjujete kateri komentar bo umaknjen!Sami tako nimate jajc, da bi napisali kaj konkretnega!

  • Avatar olor
    olor 09:20 20.oktober 2015.

    ja tudi ne :)