Svet
339 ogledov

El Chapo bo priznal krivdo, vendar ima svoje pogoje

el chapo Reuters
Mehiški vodja narkokartela Joaquin Guzman, znan tudi pod vzdevkom El Chapo, bo priznal krivdo, vendar le, če ga v zameno oblasti ne bodo zaprle v strogo varovani zapor.

Odvetnik El Chapa Jose Refugio Rodriguez je medijem povedal, da bi njegov varovanec pristal na izročitev ZDruženim dravam Amerike in priznal vse zločine, ki mu jih očitajo, vendar pod pogojem, da bo imel zato boljše pogoje bivanja v zaporu.

El Chapo zahteva zagotovilo, da ga ameriške oblasti ne bi namestile v zapor, v katerem ne bi imel kontakta z drugimi zaporniki in kjer ne bi vsaj eno uro dnevno videl sonca.

Odvetnik je v pogovoru za Univision rekel še, da El Chapo ne bo "na kolenih" med pogajanji z ameriškimi tožilci, saj ima "številna sredstva, s katerimi se lahko bori proti izročitvi". "Ameriška vlada bo sama sprevidela, da imamo številne možnosti zmage v boju zoper izročitev," je poudaril Rodriguez.

Izročitev zahtevali že leta 2014

Kot je znano, je vodja enega izmed najmočnejših mehiških narkokartelov El Chapo že dvakrat uspešno pobegnil iz strogo varovanih zaporov. Pred nekaj tedni je iz zapora pobegnil z motorjem na tirnicah po 1,5 kilometra dolgem, na skrivaj zgrajenem predoru iz kopalnice njegove celice, pred tem je uspešno pobegnil iz zapora že leta leta 2001.

El Chapa iščejo po različnih zveznih državah v ZDA, Washington je uradno zahteval izročitev že februarja 2014. Mehiški vladi je šlo za nacionalni ponos, El Chapa je želela obdržati vse dotlej, da najprej ne odsluži kazni, izrečene na mehiškem sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.