Svet
7 ogledov

Električni mrk po eksploziji v Džakarti

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Del indonezijske prestolnice je po eksploziji električne postaje zajel električni mrk. Brez elektrike je tako ostalo tudi glavno in največje letališče v državi.

V Indoneziji so sicer vajeni kratkotrajnih izpadov električne energije, saj je tamkajšnja električna infrastruktura zastarela. Prav slednje pa je tudi eden izmed glavnih zaviralcev hitrejšega razvoja države.

Predstavnik tamkajšnjega podjetja za distribucijo električne energije PLN Jemjem Kurnaen je dejal, da še ne vedo, kaj je povzročilo ustavitev transformatorja.

"Prišlo je do eksplozije. Ni šlo za transformator, ampak za opremo za priključitev," je dejal. "Zadevo še preiskujemo."

Zaradi eksplozije je prišlo do izpada električne energije predvsem v poslovnem delu indonezijske prestolnice. Prizadeto pa je bilo tudi osrednje indonezijsko letališče.

"Ostali smo brez električne energije. Uporabljamo generator, tako da delo poteka normalno. Prav tako ni težav pri prijavi na let," je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnjega letališča Andang Santoso.

Največje indonezijsko električno-distribucijsko podjetje PLN je sicer julija za deset odstotkov podražilo elektriko. Z dodatnim denarjem namreč želijo povečati vlaganja v električno omrežje. Analitiki pa ob tem že opozarjajo, da bo to za zastarelo omrežje le kaplja v morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.